de top 10 tips om je relatie te redden - Lijstjes.info

Lijstjes.info

de top 10 tips om je relatie te redden

 

 

“A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person”. – Mignon McLaughlin

1. Accepteer verandering. De tijd staat niet stil dus de mensen ook niet. Als je iets wil veranderen onderneem dan actie. Als je relatie is verslapt, dan moet je iets doen om het te vernieuwen.

2. Wees eerlijk. Soms moet je eerlijk en wreed tegelijkertijd zijn. Als je geen liefde meer voelt voor de ander, vertel het. Verleng de pijn niet door een toneelstukje te spelen.

3. Praat over de moeilijke dingen. De gevoelige onderwerpen aansnijden is het halve werk, pas daarna kun je echt praten en kijken hoe je tot oplossingen kunt komen.

4. Samen leuke dingen blijven doen, is bij elkaar blijven. Maak tijd voor plezier en ‘quality time’ met elkaar. Zorg ervoor dat je relatie je belangrijkste project is en niet je carrière en de alledaagse taken. Love is a verb [werkwoord].

5. Alleen jullie begrijpen de relatie. De steun van andere mensen kan nuttig zijn, maar probeer niet teveel beïnvloed te raken door hun meningen, adviezen en suggesties.

6. Ga door met elkaar ‘het hof maken’. Probeer je de redenen waarom je tot elkaar bent aangetrokken te herinneren en haal deze emotie terug door een bepaalde plek te bezoeken of weer te dansen op dat ene liedje.

7. Werk aan een gezamenlijk doel. Focus op wat je kunt bereiken als een team in plaats van als individu – het herinnert je weer aan de kracht van een teamgeest.

8. Onderhandel over de kijk op geld. Zorg dat je tot een compromis komt als het over geld gaat. Het kan onderliggende spanningen doen verdwijnen binnen de relatie. [lees Your Money or your Life]

9. Loslaten van wrok. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is absoluut van cruciaal belang om door te gaan en te werken aan de dingen die er vroeger zijn gebeurd.

10. Voer goede discussies. Discussies of ruzies zijn onderdeel van elke relatie dus zet ze om in een positieve les in communicatie. Realiseer je dat het niet nodig is om de winnaar te zijn aan het einde van elke discussie.